4 Mayıs 2014 Pazar

Deniz Köpüğü Tatlısı

Merhaba.Uzun süredir yazı giremiyorum ama artık, düzenli bir şekilde yazmaya çalışacağım.İsterseniz tarifimizi vermeye başlayayım.





MALZEMELER:  
                             3 yumurta
                             yarım su bardağı şeker
                             1 su bardağı galeta unu
                             1/2 su bardağı fındık
                             vanilya
                             yarım paket kabartma tozu

Bunların hepsini mikserle karıştır.180 derece fırında pişir . Şerbeti için, 1 bardak su, 1 bardak seker kaynat .Kek fırından çıkar çıkmaz, soğuyan şerbeti döküyoruz. Kreması için, 1 litre süte, 1 bardak mısır nişastası , 1 bardak şeker kaynatılır.İçine 1 paket kremşanti eklenip,karıştırılır.
Şerbetten sonra soğuyan krema eklenir.Üzerine hindistan cevizi serpilir.Soğumaya bırakılır.
2-3 saat buz dolapda beklemesi şart. Afiyet olsun.....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder